Чудовий варіант, щоб здивувати гостей і рідних, приготувавши печиво у вигляді чайних пакетиків. Перед хрусткими ласощами з ароматом ванілі в шоколадній глазурі просто неможливо встояти.
* 200 г борошна
* 100 г вершкового масла
* 70 г цукру
* 2 жовтки
* 2 чайні ложки ванільного цукру (або дрібка ваніліну)
* дрібка солі
* чверть плитки шоколаду (чорного або молочного)
Якщо у вас є перевірений рецепт тіста для печива, яке добре тримає форму після випічки, можете готувати «Чайні пакетики» з нього. Головне, щоб до складу не входила сода, через яку тісто може «розповзтися».
Жовтки добре розтерти з цукром, сіллю і ванільним цукром (ваніліном). Додати м’яке вершкове масло (заздалегідь дістати його з холодильника), ретельно розмішати. Якщо хочете, щоб печиво було з цитрусовим ароматом, додати цедру половини лимона або апельсина. Всипати частинами борошно, кожен раз вимішуючи ложкою. Зліпити тісто в грудку. Покласти його в холодильник на 30 хв. — це робиться для того, щоб печиво добре тримало форму. До того ж після витримування пісочного тіста в холодильнику печиво вийде більш хрустким. Розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 7 мм. Нарізати ножем на прямокутники (близько 6х4 см). Потім зрізати протилежні кути у прямокутників (зверху), щоб нагадували чайний пакетик. І за допомогою трубочки для соку (або дерев’яною паличкою) зробити отвори для нитки з ярликом. Викласти заготовки на деко. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 15 хв. або до золотистого кольору. Готове печиво повністю охолодити.
Для глазурі шоколад поламати на шматочки. Викласти в миску, поставити на водяну баню. Щойно шоколад розтопиться і набуде однорідної консистенції, зняти з вогню. Уже остигле печиво по черзі вмочати в шоколадну глазур, також зручно наносити її плоским краєм ложки або виделки. Викладати на пергамент. Щоб глазур швидше застигла, можна поставити в холодильник або залишити в будь-якому холодному місці. Для повної подібності прив’язати до печива нитки з ярликами від справжніх чайних пакетиків. Зробити частування ще більш цікавим можна, якщо прив’язати до ниткам ярлички з кольорового паперу і написати на них добрі побажання кожному гостя. А якщо скласти його в красиву коробку, то печиво може стати чудовим подарунком, наприклад до Нового року.
Порада: шоколадну глазур, яка добре застигає, можна зробити самостійно. Для цього вам знадобиться 25 г вершкового масла, по 1,5 столової ложки молока, цукру і натурального какао (використовуйте те, що треба варити, а не заливати окропом до його розчинення). Змішати всі інгредієнти в товстостінній каструльці. На середньому вогні добре прогріти масу, тримати на плиті до повного розчинення кристалів цукру (приблизно 1 хв.). Перед нанесенням дати трохи охолонути.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.