Розсипчасте, ніжне та дуже просте у приготуванні печиво. За основу беремо рецепт, а далі можна експериментувати з фігурками та оздобленням. Печиво дуже смачне та весняно-барвисте. Дітлахи із задоволенням не лише ласуватимуть хрумким печивом, а й розфарбовуватимуть його яскравими барвниками.
Для тіста:
* 200 г масла
* 200 г цукру
* 2 чайні ложки ванільного цукру
* 2 яйця
* 400–450 г борошна
* чайна ложка розпушувача
Для цукрової глазурі:
* 500 г цукрової пудри
* 7–8 столових ложок сиропу (краще лимонного)
* харчові барвники
Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати яйця, перемішати. Додати розпушувач і борошно, замісити тісто. Загорнути його в целофановий пакет і покласти на 30 хвилин у холодильник. Потім тісто розкачати завтовшки близько 5 мм і вирізати формочками різні фігурки. Деко застелити папером для випічки чи змастити олією, викласти фігурки. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку та випікати до золотавого кольору близько 20–25 хв.
Для глазурі змішати пудру та сироп, поставити на маленький вогонь. Варити, помішуючи, доки глазур рівномірно покриватиме дерев’яну лопатку (приблизно 5–7 хв.). У готову глазур додати харчові барвники. Глазур швидко застигає, тому оздоблювати печиво треба гарячою. Для цього глазур покладіть у поліетиленовий пакет, зробіть у ньому невеличкий отвір і нанесіть візерунки на печиво. Зверху можна посипати цукром. Для очей тваринок використовуйте мак. Викласти печиво на тарілку і дати глазурі застигнути.
Ольга МЕЛЬНИЧУК.