Паска на жовтках з білковою глазур'ю - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Паска на жовтках з білковою глазур’ю

21 Квітня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Паска на жовтках з білковою глазур’ю
0
Поділилося
160
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Жовтки надають тісту красивого кольору, а з білків можна приготувати глазур.

Опара:

  • 2/3 склянки молока (170 мл)
  • 1 чайна ложка цукру
  • 30—35 г свіжих дріжджів
  • 1/3 склянки борошна (50 г)

Тісто:

  • 3—4 жовтки (середніх яєць)
  • пів склянки цукру (100 г)
  • 2—2,5 склянки борошна (320—370 г)
  • чверть чайної ложки солі
  • 3—4 столові ложки (60—80 г) олії або розтопленого вершкового масла
  • по чверті склянки родзинок і цукатів
  • 3—4 столові ложки подрібнених горіхів

Для опари в теплому молоці розчинити цукор і розвести дріжджі. Підсипати борошно, розмішати. Поставити в тепло до утворення пінної шапочки (15—20 хв.). Для тіста жовтки розтерти з цукром, сіллю та ваніллю. Влити масло (олію) та збити віночком до однорідності. В масляно-яєчну суміш викласти опару. Розмішати — має вийти рідке тісто, як на млинці. Всипати 1,5 склянки просіяного борошна, перемішати. Тісто має бути м’яким та липким. Далі поступово підсипати ще борошна. Замісити м’яке тісто, щоб не прилипало до рук (протягом хвилин 10). Сформувати кульку, викласти у змащену олією миску та накрити легким рушником. Поставити в тепло на 40—50 хв. до збільшення в об’ємі в два рази.

Обім’яти тісто, додати родзинки (попередньо замочені), горіхи та цукати. Тісто вимісити та викласти у 2 форми, заповнивши їх на чверть — що менше тіста у формі, то пишнішою буде паска. Форми з тістом поставити в тепло, накривши рушником. Коли тісто займе всю форму (через 30—40 хв.), поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати на рівні нижче середнього протягом приблизно 35 хв. Якщо верх почне надто швидко зарум’янюватись, прикрити фольгою.

Готову паску, як охолоне, обсипати цукровою пудрою або змастити цукровою глазур’ю.

ЦУКРОВО-БІЛКОВА ГЛАЗУР

Цукрова глазур, приготована на збитому білку, має біліший колір, ніж звичайна помадка.

  • 1—1,5 склянки цукрової пудри (200—300 г)
  • 1 білок

Збити віночком білок на легку пінку. Не припиняючи збивати, поступово всипати 1 склянку цукрової пудри. Вийде густа глазур, яка при нанесенні на випічку трохи розтікатиметься. Для більш густої консистенції додати близько 0,5 склянки цукрової пудри — її кількість залежить від розміру яйця.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Чи Бог із українцями?

Наступна публікація

Великодні яйця можна прикрасити витинанням

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Великодні яйця можна прикрасити витинанням

Великодні яйця можна прикрасити витинанням

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти