Якщо у вас немає часу на довгі приготування, а хочеться зробити якусь смачну закуску, то цей рецепт те, що ви так довго шукали. Лише 10 хвилин й ідеально збалансований за смаком рибний паштет буде у вас на столі. Єдине, що важливо в цьому рецепті — взяти якісні консерви. Упевнений, що паштет із сардин з маслом стане однією з ваших улюблених чергових закусок.
* 150 г консервованих сардин
* 150 г вершкового масла
* 1 столова ложка соку лимона
* лимонна цедра (з половини лимону)
* 25 г петрушки
* сіль (за смаком)
Відкрийте банку з сардинами, дістаньте рибу з олії і викладіть на паперовий рушник, щоб олія ввібралася. Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури, листя петрушки дрібно порубайте. У невеликій мисці змішайте вершкове масло, сардини, зелень, цедру та сік лимона. Перемішайте виделкою до отримання однорідної маси. Можете використовувати блендер, якщо хочете, щоб паштет вийшов більш однорідним. Додайте сіль за смаком. Подавайте з грінками з житнього хліба.
Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.