«Панський дерун» - можна наїстися і одним! - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

«Панський дерун» — можна наїстися і одним!

20 Травня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
«Панський дерун» — можна наїстися і одним!
0
Поділилося
424
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Україна славиться врожаями картоплі та стравами з неї, наприклад, дерунами. І яких тільки дерунів ви не спробуєте: і з м’ясом, і з бринзою, і сиром. У Житомирській області, місті Коростень, навіть встановлений пам’ятник деруну. Тут щорічно проводять фестивалі, присвячені цій страві. Найчастіше картопляні оладки роблять невеликого розміру, але зустрічається і дуже ситний варіант — на цілу сковорідку, з грибною начинкою, ця страва називається «Панський дерун». Гриби, звичайно ж, смачніше використовувати білі. Подають цю страву, щедро присмачуючи сметаною і зеленню. Але якщо приготуєте з печерицями, вийде теж дуже смачно і ситно!

Деруни:

* 1 кг картоплі

* 1 велика цибулина

* 3 зубчики часнику

* 1 яйце

* 60 г борошна

* чайна ложка з верхом солі

* чверть чайної ложки чорного меленого перцю

 

Начинка:

* 400 г печериць

* велика цибулина

* 3 зубчики часнику

* 150 г сметани

* чайна ложка борошна

* 0,5 чайної ложки солі

* дрібка чорного меленого перцю

* олія для смаження

Для начинки цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору на розігрітій олії. Викласти нарізані дрібними кубиками гриби. Смажити до випаровування вологи. В кінці додати рублений часник. Посолити, поперчити. Сметану розтерти з борошном, полити гриби, тушкувати все разом 5–7 хв. Зняти з вогню. На дрібній тертушці натерти картоплю, цибулю і часник. Зайву рідину злити. Додати яйце, сіль, перець, перемішати. Всипати борошно, знову перемішати. Сковороду розігріти з невеликою кількістю олії. Викласти картопляну масу на сковорідку (приблизний діаметр 15–16 см) шаром 1 см. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків. Аналогічно обсмажити інші деруни. Виходить 6 штук. Начинку розділити на 6 рівних частин. Викласти на один бік дерунів, накрити начинку другою половиною. Найсмачніше подавати деруни зі сметаною і зеленню.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Проти хлорозу – хелат заліза

Наступна публікація

Одягни вишиванку з самого ранку

Схожі публікації

Хрусткі сирні палички із зеленню
Кухонні університети

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Кабачкова ікра «По-селянськи»
Кухонні університети

Кабачкова ікра «По-селянськи»

10 Липня, 2025
Салат до грилю з молодою капустою, помідорами та плавленим сиром
Кухонні університети

Салат до грилю з молодою капустою, помідорами та плавленим сиром

9 Липня, 2025
Вершкова начинка для запеченої картоплі
Кухонні університети

Вершкова начинка для запеченої картоплі

8 Липня, 2025
Курячі битки «Як піца»
Кухонні університети

Курячі битки «Як піца»

7 Липня, 2025
Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Наступна публікація
Одягни вишиванку з самого ранку

Одягни вишиванку з самого ранку

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хрусткі сирні палички із зеленню

Хрусткі сирні палички із зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хрусткі сирні палички із зеленню

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Борна кислота городникам у поміч

Борна кислота городникам у поміч

11 Липня, 2025
Чим загрожують проблеми з кульшовим суглобом

Чим загрожують проблеми з кульшовим суглобом

11 Липня, 2025
Пільги членам сімей загиблих військовослужбовців

Пільги членам сімей загиблих військовослужбовців

11 Липня, 2025

Останні публікації

Хрусткі сирні палички із зеленню

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Борна кислота городникам у поміч

Борна кислота городникам у поміч

11 Липня, 2025
Чим загрожують проблеми з кульшовим суглобом

Чим загрожують проблеми з кульшовим суглобом

11 Липня, 2025
Пільги членам сімей загиблих військовослужбовців

Пільги членам сімей загиблих військовослужбовців

11 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти