Овочі в духовці: смачно і корисно  - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Овочі в духовці: смачно і корисно 

15 Липня, 2019
in Домашній технолог, Кухонні університети
0
Овочі в духовці: смачно і корисно 
0
Поділилося
957
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Овочі, запечені в духовці, зберігають значно більше поживних речовин, ніж ті, що відварюють чи смажать. Вони не містять жиру і під час приготування вкриваються хрумкою скоринкою. А крім того, готуються дуже швидко. Тому останнім часом користуюся саме таким способом.

Найчастіше ми запікаємо картоплю в шкірочці, хоча насправді для запікання придатні майже всі овочі. Запікати їх можна просто на деку, а також у горщечках, фользі, рукаві –- будь-як. Овочі можуть бути цілими або порізаними скибочками -– залежно від рецепту. Можна одразу заправити їх перед приготуванням олією, часником, сушеними ароматними травами. Цілі овочі краще перед приготуванням не солити, бо вони виділятимуть сік і стануть м’якими. А овочеве асорті, порізане скибочками, можна посолити одразу. Деякі овочі, як-от картоплю чи кабачки, не зайве наприкінці приготування притрусити натертим сиром. Продукти перед приготуванням ретельно промивають, але не чистять, і підсушують, щоб не залишалось крапель води. Краще запікати на решітці. Можна, звісно, й на деку, змащеному олією. Між овочами має лишатися місце, не треба класти їх впритул, бо під час приготування вони виділяють пару. Ставлять овочі в добре розігріту духовку. За 20 хв. слід перевірити готовність. Важливо стежити, щоб овочі не підгорали й не пересихали. Середня тривалість приготування –- 30–40 хв. За цей час їх 1–2 рази перевертають. Однак значною мірою час приготування залежить від виду овочів та способу приготування. При запіканні буряків бажано не порушувати цілісність шкірочки, а шкірочку картоплі перед запіканням, навпаки, проколюють у кількох місцях. У нашій родині дуже люблять буряки, запечені у фользі, однак запікати їх довго, 1,5–2 год. Готовність перевіряємо зубочисткою. Коренеплоди (і не лише буряки) краще вибирати середні, бо великі не пропечуться.

Іноді рядять спочатку трохи відварювати овочі, а потім запікати в духовці. Щоб картопля у фользі була соковитішою, у фольгу до неї можна покласти по невеличкому шматочку вершкового масла. Таку картоплю, до речі, можна потім розрізати вздовж майже повністю і розкласти книжкою. Всередину покласти начинку: салат із плавлених сирків, сирно-грибну чи сирно-курячу начинку, скласти половинки картоплини і подавати на стіл, не виймаючи з фольги, лише злегка розгорнувши. Виходить смачна й оригінальна страва, що підійде й для святкового столу.

Запікати у фользі можна овочеве асорті: порізати різні овочі скибочками, посолити, поперчити, додати приправи та загорнути у фольгу. Можна покласти ще й скибочки курятини. Дієтична і корисна страва готова! Запікають усе, що є: картоплю, кабачки, баклажани, цибулю, солодкий перець, томати, капусту — цвітну та броколі. Готову страву присипають васильками й часником.

Людмила РОМАШКО.

Попередня публікація

Щастя там, де й не чекаєш

Наступна публікація

Лікування гіпнозом

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Лікування гіпнозом

Лікування гіпнозом

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти