Омлетне меню - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Омлетне меню

2 Червня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Омлетне меню
0
Поділилося
31
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Немає гарного дня без доброго ранку. А ідеальний ранок починається з новин про нашу Перемогу, а ще — поживного сніданку з чашечкою запашної кави чи чаю. Найпопулярніший сніданок, звичайно, омлет. Хоч щодня готуй — не набридатиме! Пофантазуймо?

У ДУХОВЦІ

Запечений омлет має характерні великі «дірочки» та рум’яну скоринку.

На форму 24х10:

  • 6 яєць
  • 300 мл молока
  • 0,5 чайної ложки солі
  • вершкове масло (для змащування форми)

Яйця вбити в миску, додати сіль, молоко. Перемішати віночком до однорідності (збивати суміш не потрібно!). Форму щедро змастити вершковим маслом. Влити омлетну суміш. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 35—40 хв., або до рум’яної скоринки.

Під час приготування омлет має піднятися приблизно на чверть, а після виймання з духовки знову опуститься. Також на дні форми з’явиться невелика кількість сироватки — це нормально. Нарізати готовий омлет на 3—4 порції.

Пишність залежить від форми, в якій готуєте — у занадто великій ємності високий омлет не вийде.

КАБАЧКОВИЙ

Омлет із кабачками, помідорами, базиліком і сиром. Кількість інгредієнтів розрахована на одну порцію. Кожну порцію краще готувати окремо.

  • 120 г кабачка
  • 20 г твердого сиру
  • 2 яйця
  • сіль, чорний мелений перець (за смаком)
  • вершкове масло (для смаження)

Начинка:

  • половина великого помідора
  • 4—5 листочків базиліка
  • сіль (за смаком)

Кабачки натерти на великій тертушці, віджимати не потрібно. Сир також крупно натерти. Додати яйця. Посолити, поперчити, перемішати. Помідор порізати шматочками, за бажання попередньо вирізати рідку частину з насінням. Додати порізаний базилік, трохи посолити. На сковороді розтопити масло. Викласти кабачкову масу, обсмажити на невеликому вогні, щоб схопилася. Потім перевернути великою широкою лопаткою. Якщо перевернути не виходить, можна цього не робити, а закрити кришкою та просто довести до готовності. Готовий омлет перекласти на тарілку. Викласти на одну половинку помідори, накрити другою й одразу подавати.

«ФЕРМЕРСЬКИЙ»

Омлет з картоплею — дуже поживний. Начебто й не звичайна смажена картопля, й не дерун. Щось середнє між цими двома стравами, а смачно як!

  • 3 яйця
  • 3 середні картоплини
  • сіль (за смаком)
  • олія (для смаження)

Сиру картоплю натерти на великій тертушці. Викласти на добре розігріту сковороду з олією. Трохи підсолити. На середньому вогні обсмажити до м’якості (приблизно 7 хв.). Яйця збити з сіллю. Коли на картоплі утвориться скоринка, злегка утрамбувати лопаткою, формуючи дерун. Вилити яйця, накрити кришкою, смажити 3—4 хв., щоб білок схопився. Перевернути, смажити приблизно 1—2 хв. без кришки.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Що робити з вусами полуниці

Наступна публікація

Виплата пенсій через банк: як перевести

Схожі публікації

Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Насипний полуничний пиріг
Кухонні університети

Насипний полуничний пиріг

14 Липня, 2025
Хрусткі сирні палички із зеленню
Кухонні університети

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Наступна публікація
Виплата пенсій через банк: як перевести

Виплата пенсій через банк: як перевести

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

30 Липня, 2025
Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

30 Липня, 2025
Які освітні пільги мають діти військових?

Які освітні пільги мають діти військових?

30 Липня, 2025

Останні публікації

Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

30 Липня, 2025
Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

30 Липня, 2025
Які освітні пільги мають діти військових?

Які освітні пільги мають діти військових?

30 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти