Зима – пора року, яка обмежує кулінарні таланти навіть господині з найбагатшою фантазією. Але приємно здивувати родину можна не лише стравами з екзотичних складників. Наприклад, важко вигадати щось буденніше за картоплю, але приготуйте її по-особливому – і почуєте від рідних щире «дякую!», ще й добавки попросять.
Інгредієнти. 700 г картоплі, 50 г вершкового масла, 1,5 склянки молока, 3 яйця, 150 г бринзи, сіль.
Спосіб приготування. У відварену протерту картоплю додати вершкове масло, гаряче молоко та посолити. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню і потроху додати 2 збитих яйця. Покласти половину пюре на деко, змащене маслом, притрусити склянкою натертої бринзи. Зверху – решту пюре і змастити збитим яйцем. Покласти довільно в кількох місцях по шматочку вершкового масла і запікати в добре нагрітій духовці, доки на поверхні пюре утвориться рум’яна скоринка.
Юрій МАР’ЇН.