Небуденні страви для зустрічі Старого Нового року - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Небуденні страви для зустрічі Старого Нового року

11 Січня, 2019
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Небуденні страви для зустрічі Старого Нового року
0
Поділилося
90
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Чи відзначають десь у світі прихід нового року двічі, як це роблять українці? Наше новорічне застілля непомітно перетворюється на різдвяне, а після Різдва накриваємо столи на честь події, назву котрої не второпає жоден іноземець. На порозі – Старий Новий рік, який також прагнемо зустріти з небуденними стравами.

КРОКЕТИ З КУРКОЮ І ГРИБАМИ

Інгредієнти. Тісто: 3 яйця, 4-5 столових ложок цукру, 500 мл молока, 100 мл вершків, 0,5 чайної ложки солі, 1,5 склянки борошна, 3 столові ложки олії. Начинка: 500 г курячого м’яса (грудинки або стегенець), 400 г печериць, цибулина, сіль, перець, сметана, зелень кропу. Панірування: яйце, панірувальні сухарі.

Спосіб приготування. Яйця змішати з цукром і сіллю, збити. Влити половину молока і перемішати. Просіяти у тісто 1,5 склянки борошна, перемішати до однорідності. Влити решту молока, перемішати. Додати вершки. У тісто влити 2 столові ложки олії та перемішати. Сковорідку розігріти, змастити олією. Підсмажити тонкі млинці. Курку відварити у підсоленій воді, дати охолонути. Цибулю порубати. Гриби дрібно нарізати. Розігріти олію, злегка обсмажити цибулю, додати гриби, посолити, поперчити, тушкувати до випаровування вологи. М’ясо дрібно нарізати. Додати курку до грибів, перемішати, потомити кілька хвилин. У начинку можна додати сметану і зелень. На млинці викласти трохи начинки, згорнути рулетиками. Для панірування яйце збити з дрібкою солі. Вмочувати млинці у яйце, потім у сухарі. Обсмажити до хрусткої скоринки.

ПИРІГ ІЗ БУРЯКОМ

Інгредієнти. Волога частина: 200 г запеченого буряка, 150 г вершкового масла, 100 г чорного шоколаду, по 50 мл олії та міцної кави, 3 яйця. Суха частина: 200 г цукру, 150 г борошна, 15 г какао, по 2 чайні ложки ванільного цукру і розпушувача, дрібка солі, цукрова пудра.

Спосіб приготування. Буряк натерти на найдрібнішій тертушці, має вийти ніжне бурякове пюре. Шоколад поламати на шматочки, додати кубики масла. Розтопити на водяній бані. Трохи остудити. Додати всі вологі інгредієнти, крім кави, добре перемішати. В іншу ємкість покласти всі сухі інгредієнти, перемішати. Всипати суху суміш до вологої, перемішати. Заварити міцну каву, відразу ж влити її у тісто і перемішати. Перелити тісто у змащену олією форму. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку, випікати близько 40-50 хв. Остудити, притрусити цукровою пудрою.

СУДАК ЗАЛИВНИЙ

Інгредієнти. 1 кг судака, по 2 морквини і цибулини, корінь петрушки, желатин, лимон, журавлина, сіль, чорний і духмяний перець горошком, лавровий листок.

Спосіб приготування. Рибу випатрати. Відрізані голову і хвіст залити холодною водою, довести до кипіння, додати сіль, лавровий листок, перець, нарізані цибулю, по морквині та кореню петрушки, варити 15-20 хв. Щоб надати аромату і кольору бульйону, обсмажити без додавання жиру нарізану кільцями цибулю і додати у бульйон. Рибу нарізати шматочками, викласти у каструлю, залити процідженим рибним бульйоном і варити до готовності. Бульйон злити в окремий посуд, рибу остудити, викласти у глибоку ємкість, чергуючи шматочки риби з кружальцями відвареної моркви, шматочками лимона, журавлиною і зеленню. Замочити желатин у холодній воді (40 г желатину на 1 л води) на 2 год. Набряклий желатин розвести у гарячому бульйоні, перемішати й остудити, процідити крізь марлю. У кілька прийомів залити рибу, щоб не спливли прикраси. Поставити на холод до застигання.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Зима в українському скансені: від Романа до Йордана

Наступна публікація

«Пакунок малюка» збільшився

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
«Пакунок малюка» збільшився

«Пакунок малюка» збільшився

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти