Не вір очам своїм - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Не вір очам своїм

31 Травня, 2018
in Домашній технолог
0
Не вір очам своїм
0
Поділилося
67
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Хоч оцет і не є продуктом повсякденного вжитку, кожна господиня має у своєму арсеналі цей незамінний для багатьох страв інгредієнт. Зокрема його використовують під час консервування, приготування маринадів, соусів, заправок, салатів. Без нього важко уявити також популярні майонез, кетчуп та гірчицю. Але мало хто знає, що назва «оцет» на етикетці не завжди свідчить про те, що це саме той продукт, який нам потрібен.

На вітчизняному ринку натуральний оцет представлено в основному трьома видами: яблучним, винним та спиртовим. Його виготовляють із харчового етилового ректифікованого спирту з харчової сировини або спирту, що міститься у виноградних та плодових виноматеріалах. Масова частка кислоти в різних видах коливається від 3 до 12%. Крім того, на прилавках магазинів можна побачити бальзамічний оцет, виготовлений в італійській провінції Модена. Але оскільки він дорогий, здебільшого нам пропонують «полегшений», а отже, дешевший варіант.

Як зауважують фахівці, на жаль, переважна більшість оцту на прилавках українських магазинів – досягнення хімічної промисловості, тож у дешевій прозорій рідині, яку ми зазвичай купуємо, щоб додавати до різних страв, як правило, немає нічого натурального. Пояснюється це просто – собівартість виробництва штучного оцту нижча. Для цього отриману під час нагрівання та сухої перегонки стружки дерев або переробки нафти й природного газу синтетичну оцтову кислоту розводять водою і розливають у пляшки.

Зрозуміло, що споживати такий продукт, м’яко кажучи, небажано, адже він містить шкідливі альдегіди та солі важких металів. До речі, у переважній більшості країн використання синтетичної оцтової кислоти в харчовій промисловості заборонено. На жаль, нашої держави у цьому переліку немає. Більше того, згідно з чинним стандартом Мінагрополітики України «Замінники оцту, одержані з оцтової кислоти. Технічні умови. СОУ 15.87-37-411:2006» виробники мають право виготовляти так звані синтетичні замінники оцту, які зазвичай продають під назвою «Столовий».

Таким чином, продукти, склад та технологія виробництва яких відрізняються, можуть мати одну назву – «оцет». Тож щоб відрізнити справжній натуральний від синтетичного, уважно читайте інформацію на етикетці.

Віктор БЛИЗНЮК.

Попередня публікація

«Знову цвітуть каштани…»

Наступна публікація

Учителька, спортсменка і… модель

Схожі публікації

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер
Домашній технолог

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер

7 Травня, 2025
Шампіньйони чи печериці?
Домашній технолог

Шампіньйони чи печериці?

22 Квітня, 2025
Додайте у випічку мед
Домашній технолог

Додайте у випічку мед

1 Квітня, 2025
Борошно, яке збагатить випічку
Домашній технолог

Борошно, яке збагатить випічку

19 Березня, 2025
Як обрати зрілий ананас?
Домашній технолог

Як обрати зрілий ананас?

15 Січня, 2025
Як «роздягнути» фундук чи арахіс?
Домашній технолог

Як «роздягнути» фундук чи арахіс?

27 Листопада, 2024
Наступна публікація
Учителька, спортсменка і… модель

Учителька, спортсменка і… модель

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти