«Миколайчики» на ялинку і під подушку - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

«Миколайчики» на ялинку і під подушку

17 Грудня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
«Миколайчики» на ялинку і під подушку
0
Поділилося
72
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Саме прянощі роблять це святкове печиво особливим: запашним і пікантним. Готується воно на основі меду — завдяки йому печиво можна довго зберігати і воно не черствіє. Цікаво, що з часом стає тільки смачнішим.

Тісто:

* 250 г борошна

* 100 г вершкового масла

* 80 г цукру

* 50 г меду

* 1 яйце

* 2 чайні ложки меленого імбиру

* 1 чайна ложка кориці

* чверть чайної ложки гашеного соди

* дрібка солі

Глазур:

* 1 білок

* 150 г цукрової пудри

* 4–5 крапель соку лимона

М’яке масло розтерти з цукром і сіллю. Додати яйце, перемішати. Потім — мед. Ввести гашену соду (соком лимона, оцтом). До борошна додати імбир, корицю, перемішати. Частинами всипати суху суміш до рідкої, перемішуючи. Завдяки прянощам тісто виходить темного кольору. Зліпити в грудку, поставити в холодильник на годину (воно повинно охолонути, і буде простіше розкочувати). Стіл посипати борошном. Викласти приблизно третину тіста (решту покласти знов у холодильник). Качалку обсипати борошном, розкачати пласт товщиною приблизно 4 мм. Вирізати формочками печиво. Якщо формочок немає, можна з паперу вирізати шаблони (ялинку, зірочку тощо), прикласти до тіста та обвести ножем, хоча це більш клопітно. Перекласти заготовки на деко, застелене пергаментом. Викладати печиво на відстані одне від одного, оскільки воно трохи підніметься. Залишки тіста зліпити в грудку, знову розкачати, вирізати фігурки тощо. Якщо будете вішати печиво на ялинку, зробити в заготовках отвір (наприклад, трубочкою від соку). Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 8–9 хв. Готове печиво охолодити.

Для глазурі білок трохи збити (можна взяти половину білка), частинами підсипати цукрову пудру, продовжуючи збивати. Пудри може знадобитися більше або менше. Визначайте консистенцію на око. Повинна вийти густа маса, яка не розтікається. Додати 4–5 крапель соку лимона — завдяки йому глазур швидко застигне. Покласти її в цупкий пакетик (підійде молочний), відрізати у нього маленький куточок (1 мм), через який будете вичавлювати глазур. Прикрасити печиво, проявивши фантазію. Трохи почекати, доки підсохне (приблизно 5–10 хв.).

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Подарунок від душі: вишита листівка

Наступна публікація

Чи обов'язково змінювати паспорт у вигляді книжечки на ID-картку?

Схожі публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Наступна публікація
Чи обов’язково змінювати паспорт у вигляді книжечки на ID-картку?

Чи обов'язково змінювати паспорт у вигляді книжечки на ID-картку?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти