Ефектний гарнір — картопля в кожушках, запечена з вершковим маслом, часником та свіжою зеленню під сирною скоринкою.
- 6—7 середніх картоплин
- 4 великі зубчики часнику
- пучечок зелені (петрушка та кріп)
- 70—90 г вершкового масла
- 100 г сиру сулугуні
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Намагайтеся підбирати бульби картоплі однакового розміру, щоб вони приготувалися одночасно. Картоплю вимити щіткою. Не очищаючи бульби від шкірки, викласти в каструлю, залити водою та довести до кипіння. У киплячу воду додати 2—3 щедрі дрібки солі (за бажанням і лавровий листок) і відварити на невеликому вогні до готовності (зазвичай 20—30 хв., залежно від розміру).
Часник очистити, пропустити через часничницю. Дрібно порізати зелень. Сир сулугуні натерти на великій тертушці. Розтопити вершкове масло і змішати з часником.
Духовку увімкнути для розігріву до 200 градусів. Злити воду з готової картоплі. Бульби обсушити та викласти у форму для запікання.
Проткнути шкірку виделкою в кількох місцях, а потім злегка придавити товкачем, щоб м’якуш трохи розтріскався. Полити картоплини маслом із часником, посолити й поперчити за смаком. Притрусити нарізаною зеленню. Викласти на кожну сулугуні. Поставити картоплю з сиром в духовку і запікати 7—12 хв., щоб сир розплавився і апетитно підрум’янився.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.