Зазвичай м’ясо по-французьки готують на деку в духовці. Але, погодьтеся, не завжди потрібне ціле деко, особливо якщо готуєте на одну-дві особи. У такому випадку набагато зручніше зробити на сковороді, до того ж це швидше, а м’ясо виходить набагато соковитішим. Спробуйте!
- 300 г свинини
- 1 середній помідор
- 6 середніх печериць
- середня цибулина
- 50—70 г твердого сиру
- 3 столові ложки майонезу
- сіль, чорний мелений перець (за смаком)
- борошно (для панірування)
- олія (для смаження)
М’ясо нарізати на три шматочки завтовшки 0,7 см. Відбити з обох боків. Посолити та поперчити. Обкачати в борошні. Окремо обсмажити в олії цибулю, нарізану півкільцями. Потім — пластинки печериць. Посолити тапоперчити. На іншу сковороду налити невелику кількість олії, встановити вогонь трохи вище за середній, викласти відбивні, смажити на помірному вогні до зарум’янювання. Потім м’ясо перевернути, вогонь зменшити до мінімуму. Змастити відбивні тонким шаром майонезу. Викласти гриби та цибулю. Накрити кружальцями помідора. Потім — тертий сир. Накрити сковороду кришкою. Готувати на слабкому вогні 10—15 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.