Молода картопля: 5 рецептів, після яких хочеться добавки - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Молода картопля: 5 рецептів, після яких хочеться добавки

20 Червня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Молода картопля: 5 рецептів, після яких хочеться добавки
0
Поділилося
150
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Молоду картоплю складно зіпсувати, але її смак можна покращити. І не важливо, чи будуть це цілі картоплинки, чи порізані на шматочки. Наша добірка рецептів допоможе вам перетворити звичайну картоплю на справжній шедевр.

ЗІ СМЕТАННИМ СОУСОМ

  • 400 г молодої картоплі
  • 150 мл сметани
  • пучечок свіжої зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • сіль, чорний мелений перець (за смаком)
  • 2—3 зубчики часнику.

Картоплю за бажання почистити (зручно це робити жорсткою стороною губки для миття посуду). Відварити до готовності в підсоленій воді. Поки вариться картопля, приготувати соус. Змішати в салатнику сметану, подрібнену зелень, вичавлений часник, чверть чайної ложки солі та дрібку чорного перцю. Ретельно перемішати соус і поставити в холодильник. З картоплі злити воду. Викласти на тарілки, а зверху — сметанний соус.

ІЗ СУЛУГУНІ

  • 1 кг картоплі
  • 70 г вершкового масла
  • 4—5 зубчиків часнику
  • по кілька гілочок кропу та зеленої цибулі
  • 150 г сулугуні
  • сіль, перець (за смаком)

Картоплю відварити в трохи підсоленій воді до готовності. Викласти в змащену маслом форму для запікання. Кожну картоплину придавити виделкою, щоб тріснула. Поперчити, подрібнити зелень, притрусити нею картоплю. Розтопити в каструлі масло, додати подрібнений часник, перемішати й одразу зняти з вогню. Часниковою заправкою полити картоплю, намагаючись попасти на кожну. Тонкими пластинками нарізати сулугуні та розкласти на кожну картоплину. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати до розплавлення сиру (близько 15 хв.).

ГІРЧИЧНА

  • 0,7 кг невеликої картоплі
  • 70 мл олії
  • 2 чайні ложки столової гірчиці
  • столова ложка гірчиці в зернах
  • 50 г твердого сиру
  • сіль і чорний мелений перець (за смаком)

Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Для заправки з’єднати олію, обидва види гірчиці, сіль і перець. Усе збити виделкою на однорідну емульсію. Вона з часом може розшаруватись, тому перед заправкою необхідно ще раз збити. Готову картоплю викласти у форму. Кожну розплющити товкачиком або виделкою, щоб тріснула. Полити заправкою. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хв. Далі притрусити тертим сиром, запікати ще 5 хв.

САЛАТ-ГАРНІР

  • 12 шт. маленьких картоплин
  • великий свіжий огірок
  • маленький малосольний огірок
  • великий пучок зеленої цибулі з цибулинками
  • великий пучок кропу
  • 3—5 столових ложок олії
  • сіль і чорний мелений перець (за смаком)

Картоплю відварити в підсоленій воді. Злити рідину, картоплю підсушити, почистити. Середньо нарізати огірки та кріп. У цибулі відрізати білу частину. Зелень подрібнити, а цибулинки нарізати пів кільцями. У сковороді розігріти олію.

Викласти білу частину цибулі. Трохи потримати на вогні, щоб віддала аромат. Додати картоплю, перемішати — не засмажувати, лише прогріти та дати просочитися ароматами. Картоплю разом із цибулею та олією відправити до огірково-зеленої суміші, приправити сіллю та перцем за смаком, перемішати й одразу подавати, поки салат теплий. Дуже смачно запивати квасом!

«ЗОЛОТІ ГОРІШКИ»

Цікавий спосіб приготувати дрібну картоплю — обсмажити її в клярі! М’яка всередині, з апетитною скоринкою ззовні. Не картопля, а золоті горішки!

  • 500 г дрібної картоплі
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сметани
  • 3 столові ложки борошна (і трохи для обкачування)
  • 0,5 чайної ложки меленої паприки
  • сіль (за смаком)
  • олія

Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Воду злити, бульби трохи підсушити та охолодити. Обкачати в борошні (щоб кляр добре тримався). Для кляру в мисці з’єднати яйце, сметану, борошно, сіль і мелену паприку.

Перемішати, має вийти густа маса, як на оладки. У невеликій каструльці розігріти олію (вона має покривати картоплю наполовину). Занурити картоплю в кляр, опустити в олію та смажити до рум’яної скоринки (близько 2—3 хв.). Часто перевертайте кожну бульбу, щоб скоринка просмажилася рівномірно.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Чи викопувати цибулинні?

Наступна публікація

Як підтримати себе під час війни

Схожі публікації

Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Наступна публікація
Як підтримати себе під час війни

Як підтримати себе під час війни

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025
Квіти — природні ароматизатори

Квіти — природні ароматизатори

27 Травня, 2025
Із потеплінням кількість випадків ботулізму зростає

Із потеплінням кількість випадків ботулізму зростає

27 Травня, 2025
Для призначення інвалідності можуть знадобитися додаткові обстеження

Для призначення інвалідності можуть знадобитися додаткові обстеження

27 Травня, 2025

Останні публікації

9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025
Квіти — природні ароматизатори

Квіти — природні ароматизатори

27 Травня, 2025
Із потеплінням кількість випадків ботулізму зростає

Із потеплінням кількість випадків ботулізму зростає

27 Травня, 2025
Для призначення інвалідності можуть знадобитися додаткові обстеження

Для призначення інвалідності можуть знадобитися додаткові обстеження

27 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти