Мій онучок — ласун: любить бабусині золотисті млинці на заварному тісті з яблучно-горіховою начинкою та запашною корицею!
Для яблучної начинки:
- 4 великі яблука
- 70 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 50 г волоських горіхів
- 1 чайна ложка меленої кориці
Тісто:
- 250 мл кефіру
- 250 мл води
- 140 г борошна
- 2 яйця
- 2 столові ложки олії
- 2 столові ложки цукру
- дрібка ваніліну
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
У миску налити кефір кімнатної температури. Додати яйця, цукор, сіль і ваніль, перемішати. Всипати борошно, замісити виделкою густе тісто. При постійному помішуванні налити в тісто крутий окріп і відразу всипати соду. Активно помішуючи, довести тісто до однорідності. Додати олію та перемішати. Обсмажити млинці на змащеній сковороді до рум’яності. Кожен змастити вершковим маслом.
Для начинки горіхи підсмажити на сухій сковороді. Порубати качалкою або ножем на не надто дрібну крихту. Яблука нарізати дрібними кубиками. У сковороді розтопити масло, всипати цукор. Почекати, поки кристалики почнуть танути.
Викласти яблука, перемішати, щоб вкрилися карамеллю. Тримати на сковороді до м’якості (5—8 хв.), але щоб шматочки залишилися цілими. Наприкінці присипати корицею, дати охолонути. Додати горіхи та перемішати. Загорнути начинку в млинці.
Софія ВОЛОШИН. м. Київ.