Трапився мені одного разу в журналі рецепт під цікавою назвою «Фальшива м’ясна начинка». Інгредієнти доступні та прості: пасеровані морква та цибуля, до яких додають сирі яйця і трохи твердого сиру. Рецепт зацікавив, хоча м’ясну начинка мені й не нагадала, але всім дуже сподобалася!
Начинка:
- 2 середні морквини
- 2 середні цибулини
- 3 сирих яйця
- 80 г твердого сиру
- олія для смаження
- 0,5 чайної ложки солі
- 2—3 дрібки свіжозмеленого чорного перцю
Тісто:
- 500 мл молока
- 2 середніх яйця
- 2 столові ложки олії
- 1 столова ложка цукру
- 200 г борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- шматочок вершкового масла (для змащування)
Для тіста яйця збити виделкою з цукром і сіллю. Додати олію, перемішати. Влити половину молока. Добре перемішати. Всипати борошно, перемішати, щоб не було грудочок. Влити решту молока, добре розмішати. Обсмажити всі млинці на злегка змащеній олією сковороді до рум’яності. Змастити кожен вершковим маслом.
Для начинки цибулю дуже дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертушці. У сковороду налити трохи олії, розігріти. Викласти цибулю та моркву. Тушкувати на повільному вогні до м’якості (близько 15 хв.), помішуючи час від часу. Вбити яйця, посолити, поперчити та добре перемішати. Смажити близько 5 хв. на середньому вогні, постійно помішуючи й розбиваючи яєчні грудочки. Зняти з плити, перекласти яєчний фарш у миску, остудити.
Сир середньо натерти. З’єднати морквяно-яєчну суміш із сиром і перемішати. Викласти на млинці по столовій ложці начинки і згорнути. Начинка з тушкованої моркви з яйцями, цибулею і сиром підходить для фарширування не лише млинців, а й пиріжків. Сир підходить різний: твердий або, наприклад, сулугуні, а також їх поєднання.
Катерина ГАЛИЧ. м. Хмельницький.