Як і будь-яка бабуся, для своїх улюблених онуків готова на все! Зателефонували діти й сказали, що через 30 хвилин заїдуть в гості. Що ж робити, адже весь день на городі, а пригостити дітей і онуків потрібно.
Я знаю, що мої внучата дуже люблять піцу. Мені довелося робити її з того, що знайшла вдома і в городі. Зірвала на городі перчики і помідори. У холодильнику були сосиски і сир. А швидку піцу вирішила замісити на сирному тісті й без дріжджів.
Тісто:
- 250 г кисломолочного сиру (від 9%)
- 2 яйця
- 2 столові ложки олії
- 1 столова ложка цукру
- 0,5 чайної ложки соди (гашеної)
- чверть чайної ложки солі
- 240—260 г борошна
- яйце (для змащування)
Начинка:
- близько 110 г сиру твердих сортів
- помідори
- перець
- сосиски
- кетчуп
До яєць додаю цукор і сіль, злегка перемішую. Вливаю олію. Кладу сир і ретельно розтираю до однорідної маси. Всипаю трохи борошна та перемішую. Додаю гашену соду.
Поступово підсипаю решту борошна і замішую тісто — воно повинно бути м’яким, однорідним і гладеньким.
Накриваю плівкою та залишаю на 5—10 хв. Для начинки всі інгредієнти дрібно нарізаю. А сир середньо натираю. Тісто розділила на 10 частин.
Кожну скачала в кульку. Виклала всі заготовки на деко, змащене олією. За допомогою склянки зробила поглиблення, як в ватрушках. Щоб тісто не прилипало, дно склянки опускала в борошно. Далі трохи змастила заготовки кетчупом і виклала начинку (вона може бути будь-якою, це залежить від вашого смаку). Притрусила сиром. Поставила в розігріту до 180 градусів духовку. Через 15 хвилин мої «міні-піци» готові!
Вийшло дуже смачно, а я її встигла приготувати до приходу гостей. Тепер внучата просять, щоб готувала частіше — вони будуть брати її з собою в школу. У їдальні теж готують, але не такі смачні, як у бабусі.
Віра ГЕРЕГА. м. Вінниця.