Швидкі мариновані баклажани в медово-лимонній глазурі. Впевнені, така закуска назавжди пропишеться в кулінарній скарбничці любителів овочів!
- 500 г баклажанів
- 5—6 середніх зубчиків часнику
- петрушка (за смаком)
- олія (для обсмажування)
- сіль (за смаком)
Маринад:
- 1,5 столової ложки меду
- 50 мл лимонного соку
- 30 мл води
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
Баклажани нарізати напівкружальцями 0,5 см завтовшки. Щедро посолити, залишити на 30 хв. Воду злити, скибочки просушити. На олії обсмажити часник, нарізаний тонкими пластинами, до легкої рум’яності. Коли віддасть свій аромат, вийняти з олії та викласти на тарілку. У часниковій олії обсмажити до готовності баклажани з двох сторін. Для маринаду мед змішати з лимонним соком і водою. Довести все до кипіння, готувати 5—7 хв. на слабкому вогні, потім додати часник і мелений перець. Дати трохи охолонути. Обсмажені баклажани змішати з маринадом (я складала в лоточок і просто поливала кожен шар) і притрусити рубаною петрушкою. Коли трохи охолонуть, поставити в холодильник на 2 години для просочення.
Тетяна ДЛЯБОГА. м. Нікополь.