Ароматна, в міру солодка паска. Виходить три великі паски (по пів кіло кожна).
- 700 г борошна
- 10 г сухих дріжджів
- 220 мл молока
- 4 великі яйця
- 160 г меду
- 100 г вершкового масла
- по 50 г родзинок, горіхів і в’яленої журавлини
- 1 чайна ложка солі
У миску всипати борошно. Додати сухі швидкодіючі дріжджі та сіль. Перемішати всі сипучі інгредієнти. В іншій мисці розмішати яйця та мед (збивати на піну не потрібно). Додати до яєчно-медової суміші тепле молоко. Перемішати до однорідності. Перелити рідку масу до борошна. Вимісити, доки все борошно зволожиться. Далі поступово додавати по маленькому шматочку розм’якшеного масла. Вимісити — тісто буде липнути до рук. Викласти у змащену олією миску, накрити рушником. Поставити в тепло на 1 год.
Горіхи підсушити, подрібнити. Родзинки та журавлину запарити окропом, підсушити. Присипати все борошном. Додати в тісто, перемішати. Округлити й знову поставити в тепло на 40 хв. Перекласти тісто на стіл, злегка змащений олією. Обім’яти, змастивши руки олією, і розділити на три рівні частини. Округлити кожен шматочок тіста і викласти у змащені форми, заповнюючи на чверть. Прикрити заготовки легким рушником і залишити на 40 хв. Поставити в розігріту до 170 градусів духовку. Випікати хвилин 40. Гарячим паскам дати трохи постояти у формах, після дістати та викласти «на бочок», щоб охололи. Оздобити глазур’ю.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.