Мариновані помідори в овочевій заливці з хроном оцінять любителі гостренького.
- 5 кг помідорів
- 70—100 г кореня хрону
- 4—6 великих зубчиків часнику
- пучечок петрушки
- 3 великі солодкі перчини
Маринад:
- 2,5 л води
- 0,5 склянки солі
- 1 склянка цукру
- 1 склянка оцту (9%)
Помідори краще брати приблизно одного розміру зі щільною м’якоттю. Розрізати їх навпіл, видалити «хвостики». Хрін почистити, нарізати крупними кружальцями. З перців видалити насіння. Петрушку дрібно порізати. Хрін, перець, часник пропустити через м’ясорубку. Додати зелень — вийде ароматна овочева кашка. 8 банок об’ємом 1 л простерилізувати. Викласти в кожну приблизно по 1 столовій ложці овочевої маси. Далі зрізом догори викласти шар помідорів. Потім викладати шарами: овочеву масу — помідори. І так — до заповнення банок. На останній шар помідорів викласти овочеву масу. Зверху має бути трохи вільного простору.
Для маринаду з’єднати воду, цукор і сіль. Довести до кипіння, щоб сіль і цукор розчинилися. Проварити 2 3 хв. Влити оцет, дати закипіти. Зняти з вогню. Банки повільно залити гарячим маринадом. Рівень маринаду має бути на 1 см нижчим шийки банки. Прикрити кришками.
Далі заготовки простерилізувати. На дно каструлі викласти тканину. Поставити банки. Залити водою по плічка. Щойно вода закипить, стерилізувати 10 хв. Одразу закрити під ключ. Перевернути, вкутати до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.