Багато хто робить малосольні огірочки, але невеликі кабачки з тонкою шкірочкою теж можна так приготувати, виходить навіть смачніше, адже вони більш ніжні. Така закуска дуже ароматна, адже серед добавок — свіжа зелень, часник і лимонний сік. Через 3–4 години буде готова.
* 3 невеликі кабачки
* невеликий пучок кропу і петрушки
* 0,5 столової ложки солі
* 0,5 чайної ложки цукру
* 3 зубчики часнику
* 5 горошин чорного перцю
* 2–3 столові ложки соку лимона
Кабачки нарізати напівколами товщиною 0,5–0,7 см. Скласти в міцний пакет. Додати подрібнену зелень і перець горошком. Всипати сіль і цукор. Покласти дрібно нарізаний часник. Полити соком лимона. Пакет щільно зав’язати і добряче струснути, щоб ароматні добавки обволокли кожен шматочок кабачка. Відправити пакет в холодильник мінімум на 3–4 години, але краще — на ніч. Це чудова запашна закуска до будь-яких страв!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.