Макарони з соусом із цвітної капусти виходять неймовірно ніжними, з вершковим смаком. Якщо хочете зробити страву з вираженим вершковим смаком, замініть молоко вершками 10–15%. Крім того, в соус можна додати тертий сир, вийде більш калорійно, але набагато смачніше.
* 400 г макаронів
* 400 г цвітної капусти
* 300 мл молока
* 100 г твердого сиру (за бажанням)
* 30 г вершкового масла
* чайна ложка солі (або за смаком)
* чорний мелений перець
У каструлю влити молоко (вершки) і викласти невеликі суцвіття капусти. Одночасно поставити каструлю з підсоленою водою для макаронів, довести до кипіння і варити відповідно до інструкції. Молоко з цвітною капустою довести до кипіння і варити близько 7 хв. до повного розм’якшення, посолити за смаком. Подрібнити блендером молоко разом з капустою в однорідний соус. Додати сир, перемішати до його розплавлення. З макаронів злити воду, додати масло. Викласти макарони в капустяний соус і перемішати. Поперчити за смаком.
Порада: для приготування макаронних виробів, не тільки з цим, а й будь-яким іншим соусом беріть такої форми, яка дозволяла б їм краще просочитися заправкою. Особливо гарні для цього спіральки, бо в їх ложбинах чудово утримується соус.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.