Якщо захотілося спекти щось дуже смачне і нескладне, пропонуємо рецепт лимонного кексу. Замість однієї великої форми можна використати кілька маленьких.
- 200 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 2 яйця
- 2 чайні ложки розпушувача (або чайна ложка гашеної соди)
- 250—300 г борошна
- цедра лимона
- цукрова пудра
Лимоннну цедру натерти на тертушці. Розм’якшене вершкове масло розтерти із цукром і ванільним цукром. Додати поступово яйця, цедру лимона, перемішати. Всипати розпушувач і борошно, замісити не дуже густе тісто. Викласти його в змащену маслом форму, заповнюючи наполовину, оскільки під час випікання тісто підніметься. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько години. Якщо використовуєте маленькі формочки, час випікання скорочується приблизно вдвічі.
Кекс виходить неймовірно смачний, у міру вологий, із чудовим лимонним ароматом.
Діана ШЕПЕЛЬ.