Смачне лимонне печиво! Дуже ароматне, ніжне та освіжаюче. За бажання лимон можна цілком замінити апельсином.
- 100 г вершкового масла
- 150 г цукру
- близько 300 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 2 маленькі яйця
- цедра 1 лимона
- 80 г лимонного соку
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- цукрова пудра (для обкачування
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб було м’яким. До масла додати сіль, цукор, ваніль і цедру лимона. Усе розтерти виделкою до однорідності. Додати яйця, перемішати. Влити лимонний сік, перемішати.
Порада: за бажання можна додати куркуму (на кінчику ножа) — вона не має смаку та запаху, але надасть лимонній випічці красивого насиченого жовтого кольору. Борошно з’єднати з розпушувачем. Всипати поступово в тісто. Усе розтерти виделкою. Тісто виходить липким і в’язким. Поставити в холодильник на 1 год., щоб стало більш щільним. Деко застелити пергаментом. У глибоку маленьку миску висипати цукрову пудру. Набирати чайною ложкою тісто, руками формуючи кульку (розміром із волоський горіх). Зі всіх боків (щедро!) обкачати печиво в цукровій пудрі. Викласти на пергамент. Зайву пудру не струшувати, бо після випічки вона розтане, й печиво не буде «мармуровим».
Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно — 10—15 хв. Час випікання залежить від розміру печива.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.