Пироги на заливному тісті готуються швидше за іншу випічку — не треба замішувати, довго вичікувати розстоювання. Залили начинку — а все інше за вас зробить духовка. Пропонуємо перевірений рецепт простого, м’якого пирога нашвидкуруч, приготувати який зараз — саме час. Адже для начинки використовуємо молоду капусту. Звичайно, можна взяти і зимову, але з молодою виходить смачніше і швидше.
ТІСТО:
* 0,5 л кефіру (кімнатної температури)
* 300 г борошна
* 3 яйця
* столова ложка цукру
* чайна ложка солі
* 0,5 чайної ложки соди
НАЧИНКА:
* середня головка капусти (600-700 г)
* велика цибулина
* півпучки кропу
* 0,5 чайної ложки солі
* дрібка чорного меленого перцю
* вершкове масло
У глибокій сковороді розтопити масло. Радимо тушкувати капусту саме на вершковому, тоді начинка вийде ще смачнішою. Викласти дрібно нарізану цибулю, обсмажити до м’якості. Капусту тонко нашаткувати. Викласти до цибулі. Тушкувати під кришкою, помішуючи, до того стану, який вам більше подобається. Одні люблять, щоб капуста в пирозі хрумтіла, іншим подобається м’яка і ніжна. Молода капуста готується швидко — буквально 10 хв. Зняти з вогню, дати охолонути. Посолити, поперчити, додати рубаний кріп. Для тіста в підходящій посуді з’єднати кефір, яйця, сіль і цукор, перемішати. Насипати просіяне борошно, перемішати. Консистенція виходить доволі рідкою і схожа на тісто для оладок. В самому кінці додати соду, розмішати до появи бульбашок. Вилити в форму для випічки половину тіста (попередньо змастіть її олією). Викласти начинку, розрівняти. Залити тістом, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні, щоб не було видно начинку. Поставити пиріг в гарячу духовку і готувати при 180 градусах близько години.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.