Це смачне, ароматне і корисне лечо приготувати дуже просто!
- 2 кг помідорів
- 3 кг м’ясистого солодкого перцю
Приправи:
- 1 склянка цукру (200 мл)
- 1 склянка олії
- 2 столові ложки солі
Помідори разом зі шкірочкою перекрутити на м’ясорубці. Додати цукор, сіль, олію. Поставити на повільний вогонь. Періодично помішувати, щоб цукор і сіль розчинилися.
Перець нарізати великими смужками. Викласти до томатної маси, на повільному вогні довести до кипіння. Варити після закипання близько хвилини, до напівготовності перцю (можна дістати шматочок і скуштувати — він має бути пружним, але стати м’якішим).
Дуже важливо не перетримати його на вогні. Розкласти лечо в стерилізовані банки, закрити під ключ. Банки перевернути, вкутати, дати охолонути. Зберігати в погребі. Виходить близько 5 л.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.