Якщо шукаєте варіант швидкого сніданку для всієї родини, приготуйте на сковороді ліниві рогалики з яблучною начинкою. В даному рецепті немає тіста, його замінює тонкий вірменський лаваш. А багато соковитої начинки з тертих яблук перетворює просто лаваш на духмяну випічку.
* Лист тонкого лаваша
* 3 середніх яблука
* 2 яйця
* 1–1,5 столові ложки цукру
* чайна ложка (з гіркою) картопляного крохмалю
* 40 мл води
* олія (для смаження)
Яблука натерти на крупній тертушці. Перекласти в невелику каструльку, додати цукор. Поставити на слабкий вогонь, тримати до розчинення цукру. У воді розвести крохмаль. Влити невеликою цівкою до яблучної начинки, постійно помішуючи. Варити ще 2 хв. — начинка повинна загустіти. Потім зняти з вогню і дати охолонути. За бажанням, в начинку можна додати мелену корицю або родзинки. Завдяки крохмалю яблука не виділятимуть багато соку і лаваш не розмокне. Таку начинку добре використовувати для будь-яких пиріжків. Лаваш нарізати на трикутники. На широкий край викласти начинку. Згорнути рулетиками. Перед смаженням з усіх боків вмочити рогалики у збиті яйця — таким чином тісто вийде м’яким. Викласти на розігріту сковороду з олією. Обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки. При подачі можна притрусити цукровою пудрою. Навіть після того, як охолонуть, рогалики залишаються дуже смачними. Спробуйте і ви!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.