Смажена куряча печінка в сметані — сама по собі смачна страва, корисна й поживна. А якщо додати ще й гриби, то буде вдвічі смачніше!
- 500 г курячої печінки
- 400 г грибів
- 2 середні цибулини
- 1 склянка сметани
- 3 зубчики часнику
- чорний мелений перець і сіль (за смаком)
- олія
Печінку помити, промокнути паперовими рушниками від води, щоб не бризкалася під час обсмажування. Нарізати великими шматочками. Коли сковорода з олією добре розігріється, викласти печінку. Швидко обсмажити до рум’яності на сильному вогні, без кришки, з обох боків — це займе не більше 4—5 хв. Не треба доводити до готовності. Потрібно отримати золотаву скоринку, потім субпродукти ще тушкуватимуться у соусі. Шматочки печінки перекласти на тарілку. А в сковороду з олією, що звільнилася, викласти цибулю, нарізану півкільцями. Продовжити обсмажування на середньому вогні приблизно 1 хв., регулярно помішуючи, поки цибуля розм’якшиться (засмажувати до золотистості не потрібно). Далі — черга грибів, нарізаних пластинками. Смажити разом із цибулею, помішуючи, доки вийде вся волога, а самі грибочки почнуть рум’янитися. Додати подрібнені зубчики часнику. Прогріти все разом недовго, приблизно пів хвилинки. Повернути в сковороду обсмажену печінку. Перемішати. Залити сметаною (якщо вона домашня, занадто густа, то можна розвести 1—2 ложками води). Посолити й поперчити за смаком.
Зменшити вогонь, накрити кришкою. Тушкувати курячу печінку з грибами в сметанному соусі 10 хв., час від часу помішуючи. Щоб страва була ще смачнішою, а соус став більш насиченим, даємо трохи настоятися, хвилин 10—15.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.