Готуємо смачний обід — курячу грудку, фаршировану сулугуні та запечену в духовці. Наприкінці додаємо яєчний жовток. На вигляд страва чимось нагадує грузинське хачапурі, тільки без тіста.
- 2 курячі грудки (по 250 г кожна)
- 150 г сулугуні
- 2 яйця
Маринад:
- 4 столові ложки олії
- 1 чайна ложка паприки
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки готової гірчиці
Розтерти всі інгредієнти для маринаду. Зверху на філе зробити глибокий надріз уздовж. Для рецепта краще обрати невеликі грудки (близько 250 г), щоб вони пропеклися. Змастити м’ясо з усіх боків маринадом. Паприка дасть красивий колір, а гірчиця — пряний аромат і пом’якшить волокна. Залишити грудки маринуватися в холодильнику на 30 хв. Сулугуні крупно натерти. Наповнити сиром «кишеньку» філе. Викласти м’ясо в змащену олією форму для запікання. Поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хв.
Потім курячі грудки дістати. На дні утворюється рідина від м’яса та сиру, вона не дає філе пересохнути. Жовтки відокремити від білків (беремо невеликі яйця і тільки жовтки від них, в іншому разі білок витече назовні). Сир у середині розсунути виделкою та додати жовтки. Запікати ще 10 хв. і дістати. Курячі грудки перекласти на тарілки і подавати з овочевим салатом. Філе виходить дуже соковитим, з прекрасним вершковим смаком. Ще цікавий смак дають жовтки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.