Як зварити кукурудзяну кашу без грудочок? Якщо просто всипати крупу в окріп — утворення грудочок неминуче. Зробіть таким чином: у глибоку тарілку з крупою додайте трохи холодної води (до консистенції сметани) і ретельно перемішайте. І так влийте розчинену кукурудзяну масу в окріп. Пропонуємо подавати кашу з грибами в сметанній підливі.
Каша:
- 3 склянки води
- 1 склянка кукурудзяної крупи (дрібного помелу)
- 0,5 столової ложки солі
- 50 г вершкового масла
Грибна підлива:
- 400 г печериць
- середня цибулина
- середня морквина
- 2 зубчики часнику
- 200 г сметани
- 0,5 чайної ложки борошна
- чайна ложка (без верху) солі
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
- олія
Закип’ятити 3 склянки води, посолити. Крупу розвести водою до консистенції сметани, вилити в окріп. Варити 15 хв. Додати вершкове масло. Гриби нарізати пластинками, обсмажити на олії до випаровування вологи. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити до золотавості. Моркву крупно натерти, обсмажити до м’якості. Все з’єднати в одній сковороді, посолити, поперчити. Додати дрібно нарізаний часник. Сметану розтерти з борошном, викласти до грибів. Протушкувати соус на сковороді, довівши до кипіння на середньому вогні, одразу зняти.
Порада: якщо всю кашу не з’їли, то наступного дня можна порізати її на шматочки, обсмажити у вершковому маслі та подавати з солодкими або солоними добавками.