Щоб отримати хрустку скоринку, дехто панірує крильця в кукурудзяних пластівцях або суміші яєць і борошна. Та насправді все набагато простіше. За цим рецептом крильця всередині виходять нежирними, соковитими, а зверху – смачна паніровка, яка хрумтить, навіть коли остигає.
На 12 курячих крилець:
- 10 столових ложок борошна
- 2 столові ложки крохмалю
- сіль
- чорний мелений перець
- чайна ложка меленої паприки
- олія
Крильця промити й добре обсушити. Розрізати на 3 частини по суглобах. Для рецепта будемо використовувати тільки дві великі, маленькі «хвостики» можна відкласти в морозильну камеру для приготування бульйону. Крильця скласти в миску, посолити та поперчити за смаком. Можна додати будь які приправи та спеції. Перемішати, дати курці промаринуватися хоча б 30 хв. у холодильнику. Для панірування з’єднати борошно, крохмаль і мелену паприку (вона потрібна для красивого кольору).
Співвідношення борошна та крохмалю повинно бути 5:1. Перемішати суху суміш. Крильця для зручності розділити на 2–3 партії і по черзі перекладати в миску з борошном і крохмалем. Добре перемішати, щоб вони повністю вкрилися борошняною сумішшю. У каструлю налити холодну воду, а крильця у борошні (партіями) помістити в друшляк.
Опустити їх у воду на 10 сек., поки йтимуть бульбашки. Потім знову швидко перекласти в миску з борошном і крохмалем, добре перемішати, щоб утворилася подвійна паніровка, яка потім і дасть хрустку скоринку. Таким способом підготувати всі крильця. Смажити в сковороді з високими бортиками в достатній кількості олії. Залежно від розміру на обсмажування йде 12–15 хв. Смажити крильця партіями, щоб лежали вільно. Після сковороди викласти на серветку, щоб увібралася зайва олія.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.