Якщо фаршу мало, зазвичай для збільшення кількості котлет додають терту картоплю, моркву, гарбуз або капусту… А ось котлети з яблуком — це щось новеньке! Хоча чому б і ні? Адже роблять із яблуками свинину, з ними запікають курку та качку… То чому б і в котлети не покласти? Буде соковито й ароматно!
- 500 г фаршу
- 1 середнє кисло-солодке яблуко
- невелика цибулина
- 0,5 склянки молока
- 100 г черствого батона
- 0,5 чайної ложки сушеного часнику
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
- олія
- панірувальні сухарі
Яблуко та цибулину натерти на дрібній тертушці (якщо яблуко дуже соковите, віджати сік, щоб фарш не вийшов занадто рідким). Цибульно-яблучну кашку з’єднати з фаршем. Хліб (без скоринок) замочити в молоці, віджати та відправити до фаршу. Приправити перцем, часником, посолити. Все ретельно перемішати. Фарш необхідно відбити об дно миски. Завдяки цьому він ущільниться, а готові котлетки будуть дуже ніжними та добре триматимуть форму.
Відбитий фарш поставити в холодильник на пів години. Розділити фарш на однакові кульки. Обкачати в сухарях. Обсмажити в олії до рум’яної скоринки (по 5 хв. з обох боків).
Порада: хочете більш дієтичний варіант котлет? Замість білого хліба додайте 2 столові ложки пластівців «Геркулес», подрібнених на м’ясорубці. І дайте фаршу вистоятись, щоб вівсянка набухла. У готовій страві її смак не відчуєте.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.