Смачно жити не заборониш! І для цього не обов’язково витрачати багато грошей на їжу. Доповніть звичайні котлети «шапочкою» з томатів і сиру. Вони і справді виходять надзвичайно смачними, а будь-яке м’ясо — соковитішим.
* 500 г свинини (або готового фаршу)
* 100 г черствого батона
* 100 мл молока
* 2 зубчики часнику
* 2 яйця
* велика цибулина
* 2 середні помідори
* 100 мл сметани (або майонезу)
* 100 г твердого сиру
* панірувальні сухарі
* Неповна чайна ложка солі
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
* олія
З батона зрізати скоринку, залити молоком, дати постояти і добре віджати. М’ясо перекрутити на м’ясорубці. До фаршу додати сіль, перець, яйця, батон і часник, пропущений через часникодавку. Ретельно вимісити фарш. Сформувати круглі котлети, запанірувати в сухарях (виходить 10 штук). Обсмажити на сильно розігрітій олії приблизно по 1–2 хв. з обох боків (до готовності не доводити). Деко застелити пергаментом або змастити олією. Викласти котлети. Цибулину і помідор нарізати тонкими кружальцями (за кількістю котлет). Сир нарізати пластинками або крупно натерти. Котлети змастити сметаною. Викласти на кожну кільце цибулі, змастити сметаною. Потім — помідор, змастити сметаною. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Готувати 10 хв. Накрити котлетки сиром і готувати ще 10 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.