Літо — час легких закусок, особливо вони актуальні для вилазок на природу. Якщо потрібно щось взяти з собою на пікнік, швидко поснідати або перекусити, спробуйте цю закуску з редискою. Вона доволі ситна завдяки додаванню сиру й яєць, а редиска робить її легкою і надає свіжості. Швидко, смачно, а головне корисно і без зайвих калорій. А щоб вона вийшла по-справжньому корисною, рекомендуємо робити її з домашнім майонезом.
* Пучок редиски
* 50 г твердого сиру
* 4 варені яйця
* 2–3 гілочки кропу
* 1–2 зубчики часнику (за бажанням)
* 0,5 чайної ложки солі (або за смаком)
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
Майонез:
* невелике яйце
* 120 мл олії
* чверть чайної ложки солі
* дрібка цукру
* чайна ложка соку лимона
* чверть чайної ложки гірчиці
Редис, яйця і сир натерти на середній тертушці. Гілочки кропу відокремити від стебел, дуже дрібно нарізати. Можна додати часник, вичавлений через прес. З’єднати всі інгредієнти в салатнику, посолити, поперчити, заправити майонезом. Для майонезу яйце добре вимити, вбити в чашку, додати сіль, цукор. Збивати блендером 2 хв. Потім, не припиняючи збивати, поступово, буквально по чайній ложці, вливати олію. В кінці додати сік лимона і гірчицю, збити 3-4 сек. Таку закуску добре подавати на білому або чорному хлібі, або ж як салат до відварної або печеної картоплі, шашлику і багато чого іншого.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.