Коли хочеться сходити в магазин за чимось солоденьким, придивіться до наявних удома продуктів. Повірте, навіть із невеликого набору інгредієнтів можна приготувати домашні смаколики. Головне, запастись підхожим рецептом, із чим ми з радістю й допоможемо! Просто змішуєте продукти в правильних пропорціях і запікаєте.
Тісто:
- 200 г борошна
- 200 г цукру
- 100 г крохмалю (картопляного)
- 120 мл олії (без запаху)
- 120 мл води
- 3 яйця
- 10 г розпушувача
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
Добавки:
- 100 г родзинок
- столова ложка цедри апельсина чи лимона
Яйця, цукор, ванілін і сіль трохи збити віночком. Додати олію та воду, збити. Всипати борошно, крохмаль, розпушувач, ще трохи збити. (Якщо розпушувача немає, можна замінити його чайною ложкою харчової соди, гашеної соком лимона).
Додати натерту цедру (апельсинова, окрім аромату, надасть ще й красивого кольору будь-якій випічці) та родзинки. Замість родзинок можна використовувати будь-які сухофрукти або цукати. Перелити у форму, змащену олією (розраховано на форму 24х10 см).
Поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікати близько 50—60 хв. або до «сухої шпажки» по центру. Повністю охолодити. За бажання присипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.
Ніжний, пухкий кекс стане чудовим доповненням до чашки чаю чи кави! А його неймовірний аромат даруватиме вам насолоду протягом усього чаювання.
Дуже смачно!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.