Люля-кебаб — східна страва, яку готують з баранини на відкритому вогні. Ми пропонуємо приготувати курячий люля-кебаб, а замість шампурів нанизати на дерев’яні шпажки. Як гарнір чудово смакуватиме картопля в гірчичному маринаді. Приготувати обидві страви можна одночасно.
- 800 г курячого філе
- середня цибулина
- 2—3 столові ложки крохмалю
- чайна ложка солі (без верху)
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- 0,5 чайної ложки паприки
Дерев’яні шпажки замочити у воді на кілька годин, щоб не горіли в духовці. Філе пропустити крізь великі отвори м’ясорубки разом із цибулею. Посолити, додати спеції. Всипати крохмаль — він не тільки зв’яже фарш, а й допоможе зберегти соковитість м’яса.
За бажанням можна додати дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішати. Щоб фарш став щільнішим, добре відбити його об дно миски (піднімати фарш і кидати з силою на дно). Руки змастити олією і сформувати невеликі котлетки чи ковбаски. У центр кожної вдавити шпажки. Викласти на деко, застелене пергаментом, і поставити на 15 хв. у духовку, розігріту до 200 градусів. Потім перевернути (на цей час м’ясо вже добре схопиться), щоб кебаби запікалися рівномірно, і відправити в духовку ще хвилин на 15. Готові люля-кебаби стануть апетитно рум’яними.
Для гарніру 7—8 середніх картоплин почистити, нарізати кожну вздовж на 4 частини, щоб вийшли однакові часточки. Покласти в киплячу воду й варити не більше 3—4 хв. Повністю злити відвар (до речі, на ньому виходить чудове дріжджове тісто), дати охолонути. Для гірчичного маринаду змішати: 3 чайні ложки готової гірчиці, 2 зубчики часнику, 3 столові ложки олії, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Картоплю полити маринадом, добре потрясти каструльку, щоб усі скибочки вкрилися заправкою. Залишити на 30 хв., щоб увібрала аромати. Вогнетривку форму вистелити пергаментом. Викласти скибочки на відстані одним шаром. Запікати одночасно з кебабами близько 20—25 хв. до рум’яної скоринки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.