Бринза, яка стає м’якою в процесі смаження, надає картопляникам пікантного присмаку. Звичайно, такі картопляні котлетки найбільше смакують гарячими зі сметаною.
- 1 кг картоплі
- 1 середнє яйце
- 3—4 столові ложки (з верхом) борошна
- 200 г бринзи
- маленький пучечок кропу
- 0,5 чайної ложки солі
- панірувальні сухарі
- олія (для смаження)
Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Воду повністю злити. Картоплю розім’яти товкачем, добре охолодити. Додати до пюре яйце й ретельно перемішати. Всипати борошно і перемішати до однорідної маси. Бринзу, якщо магазинна, натерти на тертушці. Домашню — розім’яти виделкою. Додати подрібнений кріп, перемішати.
Для кожного картопляника набирати по столовій ложці тіста, в центр викладати начинку з бринзи. Сформувати круглі котлетки, обкачати в панірувальних сухарях. Викласти в добре розігріту олію. Смажити на середньому вогні з обох боків до золотавої скоринки (приблизно по 4—5 хв.). Готові картопляники викласти на застелену паперовими серветками таріль, щоб позбутися зайвого жиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.