Картопляна запіканка з бринзою - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Картопляна запіканка з бринзою

17 Червня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Картопляна запіканка з бринзою
0
Поділилося
265
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Картопля і бринза — чудове поєднання. Ситну запіканку можна подати в якості гарніру до м’яса та риби або як самостійну страву з овочевими салатами і хрустким хлібом.

  • 700 г картоплі
  • 150 г бринзи
  • 2 яйця
  • 150 мл молока
  • 3 столові ложки олії
  • чорний мелений перець (за смаком)
  • сіль (за смаком)

Очищену картоплю нарізати не дуже тонкими кружечками (близько 0,5 см завширшки), викласти в каструлю, залити водою, посолити та варити до м’якості (кружечки повинні залишитися цілими та не розваритися). Картопляний відвар зцідити. На дно змащеної олією форми для запікання викласти половину картоплі, полити олією (1,5 столові ложки) і поперчити. Бринзу розділити на невеликі шматочки (натерти) і викласти на картоплю. Викласти картоплю, що залишилася, знову полити олією та поперчити. У мисці змішати яйця з молоком, посолити. Для приготування можна використовувати не тільки свіже, а й кисле молоко. Вилити суміш на картоплю і поставити в духовку при 200 градусах на 30—35 хв. Суміш з молока і яєць повинна загуснути та схопитися, а картопля — зарум’янитися. Аромат у страви пречудовий.

Готову картоплю притрусити зеленню і відразу подавати. Бринза надає страві особливого приємного смаку і додає ситності.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Де зберігати цибулини тюльпанів

Наступна публікація

Актуальне про субсидії

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
Актуальне про субсидії

Актуальне про субсидії

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

22 Жовтня, 2025
Прозорість у «Трембіті»

Прозорість у «Трембіті»

22 Жовтня, 2025
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025

Останні публікації

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

22 Жовтня, 2025
Прозорість у «Трембіті»

Прозорість у «Трембіті»

22 Жовтня, 2025
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти