Картопля і бринза — чудове поєднання. Ситну запіканку можна подати в якості гарніру до м’яса та риби або як самостійну страву з овочевими салатами і хрустким хлібом.
- 700 г картоплі
- 150 г бринзи
- 2 яйця
- 150 мл молока
- 3 столові ложки олії
- чорний мелений перець (за смаком)
- сіль (за смаком)
Очищену картоплю нарізати не дуже тонкими кружечками (близько 0,5 см завширшки), викласти в каструлю, залити водою, посолити та варити до м’якості (кружечки повинні залишитися цілими та не розваритися). Картопляний відвар зцідити. На дно змащеної олією форми для запікання викласти половину картоплі, полити олією (1,5 столові ложки) і поперчити. Бринзу розділити на невеликі шматочки (натерти) і викласти на картоплю. Викласти картоплю, що залишилася, знову полити олією та поперчити. У мисці змішати яйця з молоком, посолити. Для приготування можна використовувати не тільки свіже, а й кисле молоко. Вилити суміш на картоплю і поставити в духовку при 200 градусах на 30—35 хв. Суміш з молока і яєць повинна загуснути та схопитися, а картопля — зарум’янитися. Аромат у страви пречудовий.
Готову картоплю притрусити зеленню і відразу подавати. Бринза надає страві особливого приємного смаку і додає ситності.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.