Економний рецепт із додаванням картопляного пюре. Картопля в тісті взагалі не відчувається, натомість пасочка вийде напрочуд соковитою та пористою.
- 15 г свіжих дріжджів
- 180 г вареного картопляного пюре
- 200 мл відвару
- 500—550 г борошна
- 2 столові ложки олії
- 1 яйце (у тісто)
- 4—5 столових ложок цукру
- 1 чайна ложка солі
- дрібка ваніліну
- чайна ложка цедри (лимона, апельсина)
- склянка розпарених родзинок
- яйце (для змащування)
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 середні паски.
У теплий відвар додати дріжджі та столову ложку цукру, розмішати. Усипати 100 г борошна, перемішати, накрити рушником і поставити в тепло до появи пінної шапочки (15 хв.). В іншому посуді з’єднати яйце, картопляне пюре, ваніль, цукор і сіль. Туди ж додати олію та цедру, збити виделкою на однорідну масу.
Ввести опару. Поступово всипати борошно. Вимісити протягом 10 хв. Тісто виходить дуже м’яким, трохи липким. Округлити його в кулю й покласти в миску, змащену олією. Відправити в тепло хвилин на 40—50 для збільшення у два рази. Потім обім’яти, додати родзинки, повторно округлити й знову поставити в тепло на 40 хв. Розділити тісто на 3 шматки. Важливо зробити їх однакового розміру, щоб рівномірно пропеклися. Сформувати кульки, викласти у форми, заповнюючи їх на чверть. Прикрити легким рушником і залишити на 30 хв. для підйому в два рази. Змастити збитим яйцем.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах. Час випічки — 35—40 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.