Пропонуємо запекти в духовці картоплю так, щоб вона нагадувала за смаком запечену на багатті. Страва має чудовий вигляд і чудово пахне, а якщо подати на стіл з оселедцем… Просто свято якесь!
- 1 кг невеликої картоплі
- 2 столові ложки крупної солі
- 3 столові ложки борошна
Підготовка продуктів йде дуже швидко, тому відразу поставити духовку на розігрів до 200 градусів. Бажано, щоб картопля була приблизно одного розміру. Картоплини ретельно вимити. Не просушувати! Змішати в щільному пакеті сіль і борошно. Викласти сиру картоплю в пакет і енергійно потрусити, щоб всі картоплини були обліплені сумішшю. Картоплю викласти на деко і відправити в духовку. Пектися вона буде приблизно годину або трохи більше — все залежить від розміру. Через годину можна проткнути зубочисткою. Шкірочка стане хрусткою, і кухня наповниться запахами печеної картоплі.
Щодо начинки ваша фантазія може розгулятися повною мірою. Це може бути і сир з часником і зеленню, і смажена цибуля, і солона рибка. Але така картопля і сама по собі дуже смачна. Найпростіша начинка: в розм’якшене вершкове масло додати сіль, дрібно порізаний кріп і подрібнений часник. Таке доповнення підкреслить смак картоплі і змусить його просто пахнути. Розмішати і поставити начинку в холодильник. Коли картопля буде готова, дістати, розрізати навпіл, викласти в надріз масло з зеленню — і насолоджуємося!
До речі, у вас залишилося борошно з сіллю? Не викидайте, так і залиште в пакеті до наступного разу, а він не змусить себе чекати!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.