Дуже швидко, нескладно та смачно запікати картоплю на сковороді. На смак виходить така само, що й запечена в духовці або на вогнищі. Головне – дотримуватися двох умов: брати картоплини однакового розміру й укладати запікати сухими. Час приготування залежатиме від розміру бульб.
Для приготування нам знадобляться тільки картопля і сіль (підійде будь-яка). Бульби добре промити та просушити (витерти паперовим рушником). Якщо картопля буде вологою, то під час приготування сіль візьметься щільною кірочкою і її треба буде із зусиллям зчищати або розбивати. Насипати сіль на суху сковорідку. Шар солі повинен бути не менше 2 см. Викласти картоплю на сіль. Поставити сковороду на середній вогонь. Запікати картоплю під кришкою протягом 40–50 хв., періодично перевертаючи в міру зарум’янення. Картопля з апетитною скоринкою готова – сіль збільшує температуру і виходить, як на вогнищі!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.