Хрумка скоринка з панірувальних сухарів, ніжна капустинка й соковита сирна начинка — все просто, а так незвично та смачно.
- 10 маленьких капустяних листків
- 200 г кисломолочного сиру
- невеликий пучечок зеленої цибулі
- 1 жовток
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Кляр:
- 1 яйце
- борошно
- панірувальні сухарі
- олія (для смаження)
Листя відварити в підсоленій воді. Спробуйте на власний смак: воно може бути м’яким або доволі пружним. Дати охолонути, зрізати тверду основу. Сир розтерти з жовтком, додати рубану цибулю, посолити, поперчити. На кожен капустяний листок викласти приблизно по столовій ложці начинки, згорнути трикутниками. Обкачати в борошні, потім — у збитому із дрібкою солі яйці та сухарях. Обсмажити до скоринки (приблизно по 3 хв.) у розігрітій олії. Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.