Соковита капуста у хрусткій скоринці з панірувальних сухарів і начинкою з тягучого розплавленого сиру — все просто, а так незвично, смачно і поживно.
- 10 листочків білоголової капусти
- 10 пластинок сиру (Російського, Голландського)
- 2 яйця
- панірувальні сухарі
- борошно
- сіль
- олія
- лавровий листок
Кількість листків має бути такою самою, як і кількість пластинок сиру. Капусту відварити у підсоленій воді з лавровим листком. Ступінь м’якості визначайте на свій смак: залишайте листя більш пружним або м’яким. Дати капусті трохи охолонути. Потім зрізати жорсткі прожилки на листках і трохи розрізати кожен, щоб став рівним. Якщо капуста буде рватися, це не страшно — завдяки паніровці сир не витече. Викласти на кожен листок по пластинці сиру, підгорнути краї, складаючи листок конвертом. Притиснути заготовку долонею, щоб стала більш пласкою. Запанірувати «конвертики» у борошні. Потім в яйцях (збити з дрібкою солі). І в кінці — у панірувальних сухарях. Виходить доволі надійна оболонка, крізь яку сир не витече під час смаження. Розігріти олію та обсмажити капустяні листки на середньому вогні до рум’яності з обох боків. Довго смажити не треба — капуста і так вже м’яка.
Діана ШЕПЕЛЬ.