Рецепт кабачкових пляцків із м’ясною начинкою. Страва виходить смачною, соковитою та ситною.
Тісто:
- 400 г кабачків
- 2 яйця
- 100 г борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 столові ложки сметани
- 2—3 зубчики часнику
Начинка:
- 300—400 г курячої грудки
- 1 середня цибулина
- 60 г твердого сиру
- 1 столова ложка сметани
- 0,5 чайної ложки гірчиці
- сіль, чорний мелений перець (за смаком)
- олія
Цибулю нарізати дрібними кубиками. М’ясо — соломкою. В олії обсмажити цибулю до золотавості та викласти. Додати на пательню м’ясо. Смажити до рум’яності (10—15 хв.). Посолити, поперчити. Зняти з вогню.
Кабачок натерти на середній тертушці. Добре віджати. Викласти в миску, додати яйця, сметану, часник, сіль. Усе перемішати. Всипати борошно.
Для начинки до трохи охолодженого м’яса додати цибулю, сметану, гірчицю, перемішати. Сир середньо натерти.
На пательню викласти половину кабачкового тіста, розрівняти. Накрити кришкою. Смажити на середньому вогні 5 хв. Кришку зняти. На край млинця викласти половину начинки (замість курячої грудки можна взяти фарш). Притрусити сиром, залишивши трохи для верху. Вільним краєм млинця накрити начинку та трохи притиснути. Накрити кришкою. Смажити з кожного боку по 2 хв. Наприкінці притрусити сиром, даючи розплавитися. Зняти з вогню. Так само приготувати другий млинець.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.