Вдалий рецепт до кабачкових оладок на кефірі — вони виходять не тільки смачними, а ще й пишними. За бажанням можна додати в тісто свіжу ароматну зелень і трохи часнику — так смак вийде ще цікавішим.
- 300 г кабачків (вже натертих і без рідини)
- 150 г кефіру
- 1 яйце
- 3 столові ложки борошна
- 0,5 чайної ложки соди
- 0,5 чайної ложки солі
- чорний мелений перець (за смаком)
- невеликий пучечок свіжої зелені
- 2 зубчики часнику
- олія (для смаження)
Кабачки середньо натерти, посолити. Дати постояти 10 хв., щоб виділився сік. Віджати через марлю. Додати до кабачків яйце, перемішати. У кефір (кімнатної температури) додати соду, розмішати — він повинен добре спінитися. Вилити кефір до кабачків, перемішати. Часник подрібнити, зелень порубати, додати в миску.
Всипати борошно. Замісити тісто, воно повинно вийти середньої густоти і плавно сповзати з ложки. Поперчити й посолити (якщо треба) за смаком. Викладати по столовій ложці оладок на розігріту сковороду з олією. Смажити на помірному вогні приблизно по 3—4 хв. з кожного боку до золотавої скоринки. Викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Лариса ХОМИЧ. м. Київ.