Червону ікру замінюю недорогою намазкою із солоного оселедця.
Чищу рибу, відварюю три середні морквини. Прокручую через м’ясорубку: рибу, моркву, 2 плавлені сирки та 30 г вершкового масла.
Ставлю масу в холодильник, а потім намащую на хліб — смачно й недорого. І справді нагадує смак ікри. По суті, чом би й не бути схожою, якщо у складі закуски є солоний оселедець?
На святковому столі дуже красиво виглядають бутерброди, коли хліб не просто нарізаю скибочками, а вирізаю формами для печива: зірочки, сніжинки. Після обсмажування на сухій сковороді викладаю на такий хлібець звичну начинку. Ну чим не святкова закуска на Новий рік?
Раїса ГОМОНАЙ. м. Острог.