Ідеальна окрошка від Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Ідеальна окрошка від Євгена Клопотенка

6 Липня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Ідеальна окрошка від Євгена Клопотенка
0
Поділилося
233
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Українці готують окрошку на квасі, кефірі, сироватці, айрані, мінеральній воді та сметані. Роблять м’ясний варіант, додаючи варену ковбасу, курячу грудку, відварену свинину чи яловичину. І це не все. Одного разу я куштував окрошку з вареною сьомгою та авокадо — це дуже смачно та незвично. Я теж вирішив поекспериментувати, тому заливатиму окрошку міксом із квасу, сироватки, сметани та гірчиці.

Для окрошки:

  • 4 свинячих ребра
  • 1 яйце
  • 2—3 огірки
  • 250 г редиски
  • 1 стебло цибулі
  • 1 стебло селери (за бажанням)
  • 8 гілочок кропу
  • сіль, чорний мелений перець (за смаком)

Для заправки:

  • 300 г світлого квасу
  • 200 г сироватки або кефіру
  • 100 г сметани
  • 1 чайна ложка готової гірчиці

Духовку розігрійте до 180 градусів. Свинячі ребра посоліть і поперчіть. Запікайте в духовці 30—40 хв., дайте охолонути, зріжте м’ясо і дрібно наріжте. Яйце відваріть круто. Огірок, редис, цибулю та селеру помийте та дрібно наріжте. Якщо хочете, щоб овочі пустили сік, присипте трохи сіллю. Кріп помийте, відріжте стебло та дрібно поріжте.

Приготуйте заправку: в окремій ємності змішайте всі інгредієнти — квас, сироватку або кефір, сметану, гірчицю та сіль за смаком. Викладіть усі інгредієнти у велику каструлю та залийте заправкою. Відправте в холодильник мінімум на годину.

5 ПОРАД ПРИГОТУВАННЯ

1. М’ясо для окрошки можна не тільки варити, а й запікати в духовці або готувати на мангалі. Так, наприклад, курячу грудку можна посолити, поперчити, відправити на мангал, а після полити лимонним соком і залишити до повного охолодження. Потім нарізати кубиками і додати в окрошку.

2. Інгредієнти для окрошки необхідно різати дрібно — кубиками, смужками — як любите, але в жодному разі не використовувати тертушку. Починайте завжди з овочів: наріжте редис і огірок, додайте сіль, перемішайте і залиште. Що більше соку пустять, то смачніше буде. В окрошку можна також додати болгарський перець і навіть червону ялтинську цибулю. Із зеленню теж можете експериментувати, додаючи петрушку, трохи кінзи та базиліка, й навіть кілька листочків м’яти.

3. Окрошку можна вживати відразу або ж настоювати в холодильнику 1—2 год. У другому варіанті отримаєте більш насичений смак, але тут як з борщем — хто як любить: комусь подобається свіжозварений, а хтось надасть перевагу «вчорашньому».

4. В окрошку можна додавати не тільки гірчицю, а й хрін, а якщо любите ще гостріше, то й перець чилі.

5. У ресторанах окрошку часто подають у крижаних тарілках — і страва холодніша, і подача красива. Удома ж ви можете просто в тарілку додати кілька кубиків льоду.

Рецепт з сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Падалиця з користю для саду

Наступна публікація

Чи можна вирощувати мак на городі?

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Чи можна вирощувати мак на городі?

Чи можна вирощувати мак на городі?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти