Цей салат без стерилізації — різноманіття хрустких овочів і ароматний пікантний маринад.
- 250 г моркви
- 250 г цибулі
- 500 г білоголової капусти
- 500 г огірків
- 500 г помідорів
- 500 г солодкого перцю
Приправи:
- 125 мл олії
- 75 мл оцту
- 60 г цукру
- 1 столова ложка зі чвертю солі
- 10 горошин чорного перцю
- 5 лаврових листків
Капусту нашаткувати. Посолити (половиною норми солі). Перемішати, нехай полежить і почне віддавати сік. Перець (має бути м’ясистим) нарізати брусочками. Огірки — кружальцями (5 мм). Помідори — як для салату. Цибулю — середньої товщини півкільцями. Моркву крупно натерти чи нарізати брусочками. Перекласти все в каструлю. Додати сіль, що залишилась, цукор, олію, горошини перцю та лавровий лист. Налити третину норми оцту. Обережно перемішати, краще руками. Накрити каструлю кришкою, залишити на 1 год. За цей час овочі дадуть багато соку. Поставити на вогонь. Довести до кипіння, варити на повільному вогні 7—8 хв. Наприкінці долити оцет. Перемішати, одразу розлити по стерилізованих банках. Закрити під ключ. Перевернути, вкутати. Зберігати в прохолодному місці. Виходить 2,5 л салату.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.