Смачна заміна хлібу. Їдять такі палички будь із чим — різними супами, чаєм, кавою, та й просто як легкий перекус. Взявши за основу рецепт цього тіста, можна готувати їх із маком, сушеними травами, кмином, насінням льону, шматочками в’ялених томатів.
- 450 г борошна
- 250 мл води
- 2 столові ложки олії
- 1 чайна ложка сухих дріжджів
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- кунжут (або твердий сир)
Готуємо тісто: борошно всипати в ємність, додати дріжджі, цукор, сіль. Перемішати. Влити теплу воду й замісити тісто, наприкінці замісу влити олію. Залишити тісто для підйому в теплому місці приблизно на 1 год. Далі формуємо хлібні палички. Кунжут попередньо обсмажити на сухій сковороді та охолодити.
Тісто розділити навпіл (для зручності). Половину тіста розкачати на прямокутник 5 мм завтовшки. Притрусити кунжутом і притиснути руками до тіста, щоб не сипався. Умовно розділити прямокутник на 3 частини. Загорнути третину тіста до середини, притрусити кунжутом, притиснути. Накрити все другою третиною, знову притрусити кунжутом і притиснути. Порізати заготовку на смужки завтовшки 1,5 см. Кожну паличку витягнути в довжину, перекрутивши джгутиком, і ще обкачати в кунжуті. Так само зробити з другою частиною тіста, але з дрібно натертим сиром. Покласти заготовки на застелене пергаментом деко. Поставити в розігріту до 220 градусів духовку, випікати близько 10—15 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.