Хороша форма – красива випічка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Хороша форма – красива випічка

5 Квітня, 2018
in Домашній технолог, Кухонні університети
0
Хороша форма – красива випічка
0
Поділилося
243
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Якими вийдуть паски, залежить не тільки від рецепта та майстерності господині, а й від форми, у якій вони випікалися. Якій же формі віддати перевагу для приготування головних великодніх ласощів?

КЛАСИКА ЖАНРУ

Чавунним посудом користується вже не одне покоління господинь. Чавун рівномірно розподіляє тепло, випічка виходить соковитою та пишною без підгоряння. Головні недоліки – значна вага та іржавіння, через що випічка може приставати. Якщо готова паска не виймається з форми, поставте її у холодну воду на кілька секунд. Чавунний посуд необхідно періодично прожарювати, а перед випіканням змащувати олією – так він прооліється і з роками стає тільки кращим.

ПРАКТИЧНО

З металевими формами (зі сталі, жерсті або нержавійки) витратите значно менше часу на випікання, адже завдяки їх тонким стінкам тісто пропікається швидше. Головне – вибрати міцну форму з якісного матеріалу, який не гнеться й має щільно запаяні шви, інакше при високій температурі в духовці вона розпадеться. Основний недолік – тісто в них пригоряє та прилипає. Тому дно й стінки потрібно змащувати олією та притрушувати сухарями.

ЛЕГКО ВИЙМАТИ

Металеві форми можуть бути рознімними. Серед переваг – зручність в експлуатації, а також легкість, з якою можна вийняти паску. Для цього необхідно відкрити защіпку, розсунути бортики й вийняти гарячу паску, не порушивши цілісності й зберігши її зовнішній вигляд. Звісно, у них є свої недоліки – неякісні можуть протікати, погано закриватися й навіть заклинювати.

ПРИЄМНО ДАРУВАТИ

Паперові форми з яскравими орнаментами надають випічці вишуканості, виконуючи водночас роль гарної упаковки, що дуже зручно, коли йдете в гості зі своїми смаколиками. Вони виготовлені зі щільного вощаного паперу, а дно – з гофрованого картону. На дні та з боків форми є невеликі отвори, щоб тісто дихало й готова паска не відволожувалася. Щоб вийняти паску, папір просто розривають по шву. Однозначний плюс паперових форм – паски в них не висихають, вони не займають місця на кухні, що важливо, адже використовують форми для пасок тільки раз на рік. Мінус – необхідність постійно поповнювати запаси. Також неякісна паперова форма може захоплювати частину тіста, і випічка виходить неакуратною, тому перед приготуванням папір краще змастити тонким шаром олії.

М’ЯКИЙ СИЛІКОН

Силіконові форми – останній крик кухонної моди. Вони мають антипригарні властивості: достатньо під час першого використання змастити форму олією, і надалі зможете готувати без змащування. Щоб дістати готовий виріб, треба всього лише вивернути силікон навиворіт. Однак надто м’який погано тримає форму, тому спочатку треба поставити ємкість на деко, потім заповнити її тістом, а вже тоді помістити у духовку. Оскільки силікон доволі м’який матеріал, його легко проколоти та розрізати ножем.

ЕКОНОМ-ВАРІАНТ

Замінити посуд для випікання можна звичайними консервними банками будь-якого об’єму. Невеликі баночки ідеально підійдуть для пасок, призначених для подарунка. Дно й боки консервної банки викладіть проолієним пекарським папером. Щоб зробити випічку більш пишною та високою, підніміть папір вище рівня стінок банки. Так зможете запобігти прилипанню тіста до бортиків і збільшите об’єм випічки. Для дітей можна спекти маленькі пасочки у кружках із ручками, завдяки яким такі формочки зручно виймати з духовки.

Хоч би яку форму для випічки обрали, бажаємо, щоб ваші паски завжди були смачними та красивими.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Час купувати насіння

Наступна публікація

Символ життя

Схожі публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Наступна публікація
Символ життя

Символ життя

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти